Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Barwena zapiekana z anchois i mozzarellą
Barwena zapiekana z anchois i mozzarellą - składniki:
Barwena zapiekana z anchois i mozzarellą - sposób przygotowania:
Przepis dla 4 osób
Czas przygotowania 30 min
Barwenę dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż saute na oliwie. Na wierzch ułóż plastry mozzarelli i filety anchois. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i piecz przez 5 min.
Szparagi włóż do zimnej osolonej wody i gotuj je około 3 min od momentu wrzenia. Następnie przesmaż je na patelni z odrobiną oliwy, dopraw solą i pieprzem.
Upieczoną rybę podawaj na szparagach.
- 8 filetów barweny
- 8 filetów anchois
- 200 g mozzarelli
- 12 zielonych szparagów
- 200 g mąki pszennej
- 100 ml oliwy
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki