Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron papardelle z sosem z pieczonej dyni

Autor
A A A
  • Makaron papardelle z sosem z pieczonej dyni

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Makaron papardelle z sosem z pieczonej dyni - składniki:
Makaron papardelle z sosem z pieczonej dyni - sposób przygotowania: Włochy. Dynię oczyść, usuń pestki, umyj, odetnij skórkę, a miąższ pokrój na kawałki. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, dodaj nieobrane ząbki czosnku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz około 40 min., aż dynia będzie miękka - widelec powinien wchodzić w nią jak w ugotowanego ziemniaka. Przestudzoną dynię zmiksuj z upieczonym i obranym ze skórki czosnkiem, dodaj gorący bulion, śmietanę i posiekany tymianek. Dopraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Podawaj wymieszany z gorącym sosem i posypany parmezanem.
Zwiastun jesieni: krem z dyni