Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg marynowany w soku z cytryny i koperku
Pstrąg marynowany w soku z cytryny i koperku - składniki:
Pstrąg marynowany w soku z cytryny i koperku - sposób przygotowania:
Zamarynuj rybę: pstrąga wstaw do lodówki, a gdy dobrze się schłodzi, pokrój w cienkie plastry (schłodzony lepiej się kroi). Sok z cytryny wymieszaj z winem, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowaną marynatą zalej pokrojonego pstrąga i odstaw na 3,5 godziny.
Olej wymieszaj z pokrojoną w pióra cebulą i pieprzem z zalewą. Odcedź rybę z pierwszej marynaty, przełóż od oleju z cebulą i odstaw na godzinę.
Przed podaniem plastry ryby połóż tylko jedną stroną na mocno rozgrzaną patelnię na 10 sekund, by się skarmelizował.
Podawaj z zimnym sosem chrzanowym i świeżymi warzywami.
Rada: rybę w oleju możesz przechowywać do 5 dni.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki