Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotlety ze świeżych grzybów
Kotlety ze świeżych grzybów - składniki:
Kotlety ze świeżych grzybów - sposób przygotowania:
Przepis dla 4 osób
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na lekko złoty kolor na części oleju.
Bułkę namocz w mleku, po czym dokładnie odciśnij.
Grzyby oczyść, umyj, wymieszaj z cebulą i bułką. Całość zmiel w maszynce do mielenia na drobnym oczku. Do masy dodaj żółtka oraz ubite na sztywną pianę białka. Dopraw solą i pieprzem. Formuj kotlety, obtaczaj je tartą bułką i smaż z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami, kaszą, makaronem lub kluskami. Możesz udekorować je mieszanką ziół lub różnokolorowych sałat.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki