Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

Autor
A A A
  • Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem - składniki:
Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem - sposób przygotowania: W woku podgrzej olej, dodaj do niego czosnek, smaż minutę, a następnie dodaj ananasa, pieczarki oraz wszystkie warzywa poza pomidorami. Podsmażaj kolejną minutę, po czym dodaj rosół, keczup, sos ostrygowy, przyprawę warzywną, cukier, sól, a na koniec pomidory. Zwiększ maksymalnie ogień i smaż całość jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Informacje o Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

  • Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę

    Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę

    , polędwiczek wieprzowych lub polędwicy wołowej. Ogórek możesz zastąpić kawałkami melona lub awokado. Autor: Aneta Kosiba Nie przestrasz się listy składników. Jest długa, ale samo danie robi się naprawdę ekspresowo. Warzywa w sosie słodko-kwaśnym z ananasem 150 g ugotowanego ryżu jaśminowego 2 łyżki oleju