Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gruszki nadziewane gorgonzolą

Autor
A A A
  • Gruszki nadziewane gorgonzolą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Gruszki nadziewane gorgonzolą - składniki:
Gruszki nadziewane gorgonzolą - sposób przygotowania: Odłóż kilka ładnych połówek orzechów do dekoracji, pozostałe posiekaj. Ser rozgnieć, utrzyj z masłem i posiekanymi orzechami. Umyte gruszki przekrój wzdłuż na pół i usuń z nich gniazda nasienne. Następnie skrop owoce sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Do wydrążonych gruszek nałóż połowę masy, każdą owiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 10 minut. Po tym czasie wyjmij je z pieca, ostrożnie zdejmij folię, nałóż pozostałą masę serową i udekoruj połówkami orzechów.

Informacje o Gruszki nadziewane gorgonzolą

  • Camembert, brie i gorgonzola - pleśniowe trio

    Camembert, brie i gorgonzola - pleśniowe trio

    znajdziesz pod adresem: http://ugotujmyto.pl/makaron-z-dynia-i-szpinakiem/ Autor: ugotujmyto.pl Gruszki i ser gorgonzola to bardzo ciekawe, ale i zgrane połączenie (zobacz na przykład przepis na gruszki nadziewane gorgonzolą ). Jeżeli chcesz, możesz tę tartę posypać również drobno posiekanymi orzechami

  • Gruszki na słodko i słono

    Gruszki na słodko i słono

    sosem i posyp orzechami laskowymi. Autor: Zuzanna Wiciejowska Słodka gruszka i wyrazisty w smaku ser gorgonzola to zgrana para. Świetnie pasują do nich także posiekane orzechy włoskie. Jeśli wolisz coś bez glutenu, wypróbuj przepis na gruszki nadziewane gorgonzolą . Tarta z gruszkami i gorgonzolą