Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Papryka faszerowana kozim serem

Autor
A A A
  • Papryka faszerowana kozim serem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Papryka faszerowana kozim serem - składniki:
  • 185 g czerwonej papryki w całości
  • marynowanej w oliwie (ze słoika)
  • gałązki świeżej szałwii do przybrania
  • farsz:
  • 50 g posiekanych czarnych oliwek bez pestek
  • 200 g miękkiego koziego sera
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • pęczek świeżej posiekanej szałwii (lub innych ziół)
  • sól
  • pieprz
Papryka faszerowana kozim serem - sposób przygotowania: Wyjmij paprykę ze słoika i podziel na dwa płaty, oliwę pozostaw. Przygotuj farsz: do koziego serka i ziół dodaj oliwki, czosnek i łyżkę oliwy ze słoika. Starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Małą łyżeczką, delikatnie nałóż farsz i zwiń papryki (możesz na 2-3 godziny wstawić do lodówki, by farsz stwardniał). Ułóż na półmisku i podawaj z gałązkami ziół.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka

Informacje o Papryka faszerowana kozim serem

  • Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    faszerowana kozim serem jest bardzo szybka do przygotowania. Możesz ją podawać zarówno jako samodzielną przekąskę, jak i dodatek, np. do mięs z grilla. Papryka faszerowana kozim serem 185 g czerwonej papryki w całości marynowanej w oliwie (ze słoika) gałązki świeżej szałwii do przybrania Farsz: 50 g