Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki z makaronem orzo
Krewetki z makaronem orzo - składniki:
Krewetki z makaronem orzo - sposób przygotowania:
Makaron Orzo ugotuj al dente i odcedź.
Herbatę Krocus Kozanis zaparz w 50 ml wody.
Szalotkę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj rozdrobniony czosnek, a następnie krewetki i boukowo. Podsmażaj przez 5 min, a następnie zgaś, dolewając napar herbaciany Krocus Kozanis. Dodaj makaron, dopraw solą i pieprzem.
Danie podawaj posypane serem Halloumi i natką pietruszki.
- (Garides me krytharaki
- Krocus Kozanis kie Halloumi)
- Przepis dla 4 osób
- 700 g surowych i oczyszczonych krewetek
- 400 g makaronu Orzo
- 2 cebulki szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 saszetka herbaty Krocus Kozanis z szafranem i cytryną
- 150 g sera Halloumi
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki boukowo (suszonej ostrej papryczki)
- sól
- pieprz
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki