Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rolada z łososia

Autor
A A A
  • Rolada z łososia

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Rolada z łososia - składniki:
Rolada z łososia - sposób przygotowania: Orzeszki pinii zmieszaj z bułka tartą, miętą i skórką otartą z cytryny, a następnie zmiksuj blenderem Łososia umyj, osusz i ostrożnie, nie do końca, rozetnij poziomo wzdłuż. Rozłóż jak książkę - otrzymasz jeden większy płat ryby Rozłożony płat łososia dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, posyp częścią aromatycznej bułki tartej i ostrożnie zwiń w roladę. Roladę zwiąż grubą nitką lub kordonkiem, żeby się nie rozpadła podczas pieczenia Za pomocą pędzelka posmaruj roladę po wierzchu oliwą, posól, popieprz i obtocz w pozostałej bułce. Przełóż do brytfanki wyłożonej pergaminem, wokoło ułóż umyte pomidorki i skrop je oliwą. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C i piecz 25-30 minut.

Informacje o Rolada z łososia

  • Wielki plebiscyt "Kuchni" i konkurs

    Wielki plebiscyt "Kuchni" i konkurs

    , przekładając cząstkami pomarańczy. Roladę z łososia i nori kroimy ostrym nożem w plastry i również układamy obok tuńczyka. Dekorujemy opłukaną i osuszoną sałatą oraz liśćmi buraka. W tę kompozycję wkładamy szparagi i polewamy sosem buraczkowym, a talerz ozdabiamy kroplami kremu balsamico i, ewentualnie