Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi nadziewane kurkami

Autor
A A A
  • Pierogi nadziewane kurkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Pierogi nadziewane kurkami - składniki:
Pierogi nadziewane kurkami - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: grzyby oczyść, pokrój i przesmaż na oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie połącz ze zmielonym białym serem, dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przygotuj pierogi: Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij krążki. Każdy nadziej farszem i dokładnie zlep pierogi. Surowe gotuj partiami we wrzątku przez ok. 20 min, aż wypłyną na powierzchnię. Tuż przed podaniem podsmaż na chrupko kawałki boczku. Pierogi podawaj z boczkiem polane gęstą śmietaną.
4 sposoby na zawijanie pierogów