Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Borowiki duszone w kwaśnej śmietanie

Autor
A A A
  • Borowiki duszone w kwaśnej śmietanie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Borowiki duszone w kwaśnej śmietanie - składniki:
Borowiki duszone w kwaśnej śmietanie - sposób przygotowania: (Przepis dla 6-8 osób) Wlej do rondla słodką śmietanę i tak długo podgrzewaj, aż się zredukuje i na dnie naczynia pojawi się tłuszcz. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę i rozmrożone, pokrojone w grubą kostkę borowiki. Borowiki wstępnie posól. Puszczą dużo wody, trzeba więc powoli je dusić, aż płyn odparuje. W momencie, gdy grzyby zaczną się topić w tłuszczu, dodaj mąkę i zasmaż. Dodaj do borowików kwaśną śmietanę, dopraw solą i pieprzem.