Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki warzywne

Autor
A A A
  • Szaszłyki warzywne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Szaszłyki warzywne - składniki:
Szaszłyki warzywne - sposób przygotowania: (6 porcji) Bakłażan i cukinię pokrój na kawałki podobnej wielkości, włóż na sitko i posól. Gdy puszczą sok, szybko opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść i umyj. Warzywa i grzyby nadziej na szpadki do szaszłyków, posmaruj oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, ułóż na natłuszczonej kratce grilla i piecz 10 min, co jakiś czas obracając.

Informacje o Szaszłyki warzywne

  • Smakowite szaszłyki - nie tylko z mięsem

    Smakowite szaszłyki - nie tylko z mięsem

    ? źródło: Okazje.info Szaszłyki warzywne sprawdzą się zarówno jako przekąska dla wegetarian, jak i smaczny dodatek do mięs z grilla. Możesz podać do nich ziołowy lub czosnkowy sos - najlepiej na bazie gęstego jogurtu. Szaszłyki warzywne 1 bakłażan (400 g) 1 cukinia (250 g) 100 g pieczarek 1

  • Szaszłyki na grilla - tym razem zaskocz gości

    Szaszłyki na grilla - tym razem zaskocz gości

    "Kuchnia" Grillowane szaszłyki warzywne   Duo Serwis obiadowy PORTO 5... KAROLINA ELISIR Serwis obia... LUBIANA MARIA Serwis obiado... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Wiele owoców takich jak