Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotlety cielęce z cukinią i szynką
Kotlety cielęce z cukinią i szynką - składniki:
Kotlety cielęce z cukinią i szynką - sposób przygotowania:
Kotlety natnij, tworząc w nich głębokie kieszenie, natrzyj je musztardą. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki i blanszuj 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Na plasterkach szynki ułóż po plasterku sera, złóż na pół, a do środka włóż po kilka plasterków cukinii. Do kieszeni w kotletach włóż nadzienie, zepnij wykałaczkami. Kotlety z nadzieniem posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju 6-7 minut z każdej strony.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki