Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety cielęce z cukinią i szynką

Autor
A A A
  • Kotlety cielęce z cukinią i szynką

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Kotlety cielęce z cukinią i szynką - składniki:
Kotlety cielęce z cukinią i szynką - sposób przygotowania: Kotlety natnij, tworząc w nich głębokie kieszenie, natrzyj je musztardą. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki i blanszuj 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Na plasterkach szynki ułóż po plasterku sera, złóż na pół, a do środka włóż po kilka plasterków cukinii. Do kieszeni w kotletach włóż nadzienie, zepnij wykałaczkami. Kotlety z nadzieniem posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju 6-7 minut z każdej strony.