Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka Cezar z jajkiem
Sałatka Cezar z jajkiem - składniki:
Sałatka Cezar z jajkiem - sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej oliwę, następnie wsyp paprykę i kurczaka. Smaż, aż kurczak się zezłoci. Jajka zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez pięć minut. Białko i żółtko wyjmij ze skorupki łyżką, dodaj sos Worcestershire, sok z cytryny, pietruszkę i przypraw solą i pieprzem. Sałatę umieść na dużym talerzu, polej połową sosu, ułóż kurczaka, polej resztą sosu, posyp parmezanem i podawaj z grzankami.
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
- 2 jajka
- kilka kropel sosu Worcestershire
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- 1 mała sałata rzymska
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 opakowanie grzanek
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki