Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekany kisz cukiniowy

Autor
A A A
  • Zapiekany kisz cukiniowy

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Zapiekany kisz cukiniowy - składniki:
Zapiekany kisz cukiniowy - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Cukinię, cebulę oraz czosnek podsmaż lekko na maśle. Jajka oraz żółtka roztrzep, dodaj śmietanę, mleko oraz sól i pieprz. Wymieszaj wszystko. Dodaj cukinię i cebulę i połącz wszystkie składniki. Następnie wylej je do naczynia okrągłego żaroodpornego i zapiekaj przez ok. 50 minut. Kisz będzie gotowy, gdy zanurzony w nim drewniany patyczek nie będzie oblepiony masą.

Informacje o Zapiekany kisz cukiniowy

  • Quiche

    Quiche

    Zapiekany kisz cukiniowy

  • Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    się między XVI a XVIII wiekiem. W tradycyjnym nadzieniu quiche lorraine pojawiają się jajka, śmietana i boczek. Z czasem zaczęto dodawać do niego ser. > Serowy kisz z brokułami < > Zapiekany kisz cukiniowy < > Kisz z kalafiorem < Kruche ciasto: tarta Tarta może być słodka

  • Uwielbiamy tarty - na lunch, obiad, kolację...

    Uwielbiamy tarty - na lunch, obiad, kolację...

    , posypane posiekanymi świeżymi ziołami i pokruszonym serem pleśniowym. Autor: Agnieszka Kręglicka Kisz różni się od tarty tym, że nadzienie zalewa się masą śmietanowo-jajeczną, dzięki czemu całość jest wilgotna, sycąca... i dość kaloryczna. Ale od czasu do czasu można przecież zaszaleć. Zapiekany kisz