Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cukinia zapiekana z ziemniakami
Cukinia zapiekana z ziemniakami - składniki:
Cukinia zapiekana z ziemniakami - sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Cukinie umyj i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. W żaroodpornym naczyniu ułóż naprzemiennie plastry ziemniaków i cukinii. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj rozmaryn i zgnieć tak, by powstała pasta. Rozsmaruj na plastrach cukinii i ziemniaków. Następnie wymieszaj śmietanę, sól, pieprz oraz 2 łyżeczki startego parmezanu. Zalej warzywa sosem, po wierzchu posyp jeszcze odrobiną parmezanu. Zapiekaj przez ok. 40 minut, aż warzywa będą miękkie.
Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki