Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto francuskie z farszem pieczarkowym
Ciasto francuskie z farszem pieczarkowym - składniki:
Ciasto francuskie z farszem pieczarkowym - sposób przygotowania:
Pieczarki umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i drobniutko posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, a gdy się zeszkli, dodaj pieczarki. Smaż, aż się zrumienią, dopraw solą i pieprzem, dodaj tartą bułkę i smaż jeszcze kilka minut (możesz dodać starty żółty ser). Zostaw do ostygnięcia.
Z rozmrożonego ciasta francuskiego wykrój kwadraty. Na środku każdego kładź tyle farszu, by można było wygodnie sklejać brzegi. Utworzone kwadratowe lub trójkątne krokiety posmaruj roztrzepanym jajkiem i ułóż na blasze. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)
- 500 g pieczarek 2 cebule
- 1 łyżka bułki tartej
- 2 łyżki oleju sól pieprz
- ew. starty żółty ser (2 łyżki)
- 1 jajko (do posmarowania)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki