Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto francuskie z farszem szpinakowym
Ciasto francuskie z farszem szpinakowym - składniki:
Ciasto francuskie z farszem szpinakowym - sposób przygotowania:
Szpinak rozmroź na sitku, aby odciekł sok. Przełóż na patelnię, dodaj rozkruszony twaróg i fetę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszając podsmaż na małym ogniu, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową (ewentualnie solą, ale ostrożnie, ponieważ feta jest słona).
Rozmrożone ciasto francuskie podziel na kwadraty o boku ok. 5 cm. Na środku każdego kwadratu ułóż farsz. Złącz po przekątnej rogi kwadratów i mocno zlep. Powstałe paczuszki posmaruj roztrzepanym jajkiem i ułóż na blasze. Piecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanymdo 220 st. C.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
- 200 g twarogu 1/2 kostki fety
- 2 ząbki czosnku pieprz sól
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 jajko (do posmarowania)
Informacje o Ciasto francuskie z farszem szpinakowym
-
Przekąski własnej roboty do zabrania w podróż. Co jeść w drodze zamiast kanapek?
(zobacz przepis Ani Starmach na paczuszki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowym ). Składniki: 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego 200 g dobrej fety kilka listków mięty lub melisy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka listków tymianku 1 żółtko czarnuszka słodka papryka w proszku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki