Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto francuskie z farszem szpinakowym

Autor
A A A
  • Ciasto francuskie z farszem szpinakowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Ciasto francuskie z farszem szpinakowym - składniki:
Ciasto francuskie z farszem szpinakowym - sposób przygotowania: Szpinak rozmroź na sitku, aby odciekł sok. Przełóż na patelnię, dodaj rozkruszony twaróg i fetę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszając podsmaż na małym ogniu, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową (ewentualnie solą, ale ostrożnie, ponieważ feta jest słona). Rozmrożone ciasto francuskie podziel na kwadraty o boku ok. 5 cm. Na środku każdego kwadratu ułóż farsz. Złącz po przekątnej rogi kwadratów i mocno zlep. Powstałe paczuszki posmaruj roztrzepanym jajkiem i ułóż na blasze. Piecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanymdo 220 st. C.