Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Trufle wiśniowe w kawowej otoczce

Autor
A A A
  • Trufle wiśniowe w kawowej otoczce

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Trufle wiśniowe w kawowej otoczce - składniki:
Trufle wiśniowe w kawowej otoczce - sposób przygotowania: Obywa rodzaje czekolady rozpuść razem w kąpieli wodnej. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie, ciągle ucierając, powoli dodawaj czekoladę, na koniec wiśniówkę i kakao. Masę wstaw do lodówki na 20 min. Łyżeczką do herbaty odcinaj małe porcje, zrób w nich dołek, wsadź do środka wisienkę i uformuj kulkę. Każdą kulkę obtocz w kawie rozpuszczalnej. Tak przygotowane trufle przechowuj w lodówce.

Informacje o Trufle wiśniowe w kawowej otoczce

  • Domowe czekoladki

    Domowe czekoladki

    nam po przygotowaniu nalewki. W wersji bezalkoholowej, w czekoladowej masie możesz ukryć również miękkie suszone owoce, np. śliwki lub całe (nie pocięte) żurawiny. Trufle wiśniowe w kawowej otoczce 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 125 g miękkiego masła 125 g cukru pudru 20 ml