Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Crumble jagodowe
Crumble jagodowe - składniki:
Crumble jagodowe - sposób przygotowania:
Jagody mieszamy z cukrem, mąką, sokami i przyprawami. Przekładamy do żaroodpornego szklanego naczynia. Pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 190 st., aż jagody puszczą sok i powstanie gęsta wrząca masa. Wyjmujemy je i zwiększamy temperaturę pieca do 200 st. C. Herbatniki i muesli wkładamy do robota kuchennego i mielimy na drobne okruchy. Dodajemy jajko i białka i miksujemy dalej, żeby się dobrze wymieszały. Pokrywamy tą masą jagody, zostawiając wokół rant 1 cm. Pieczemy 7-10 min, aż sokzacznie ponownie wrzeć. Można podawać zarówno na ciepło, jak i ostudzone.
- 1 l czarnych jagód
- 3-4 łyżki drobnego cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- sok z 1/2 pomarańczy
- szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
- 1/2 paczki herbatników Digestive (najlepsze są herbatniki Ratafia ale widziałam je u nas tylko w jednym sklepie - tych herbatników 12)
- 1 szklanka muesli z orzechami i rodzynkami
- 1 jajko
- 2 białka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki