Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Crumble jagodowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Crumble jagodowe - składniki:
Crumble jagodowe - sposób przygotowania: Jagody mieszamy z cukrem, mąką, sokami i przyprawami. Przekładamy do żaroodpornego szklanego naczynia. Pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 190 st., aż jagody puszczą sok i powstanie gęsta wrząca masa. Wyjmujemy je i zwiększamy temperaturę pieca do 200 st. C. Herbatniki i muesli wkładamy do robota kuchennego i mielimy na drobne okruchy. Dodajemy jajko i białka i miksujemy dalej, żeby się dobrze wymieszały. Pokrywamy tą masą jagody, zostawiając wokół rant 1 cm. Pieczemy 7-10 min, aż sokzacznie ponownie wrzeć. Można podawać zarówno na ciepło, jak i ostudzone.