Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla wielbicieli żeberek:) Przepis mojej mamy:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Żeberka pokroić. Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem, posmarować keczupem. Tak przygotowane mięsko przykryć i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Mocno rozgrzać olej na patelni, wrzucić żeberka i zarumienić na silnym ogniu. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Fasolę odsączyć, opłukać i rozłożyć równą warstwę na żeberkach.
Sos: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z sokiem pomidorowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, papryką, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać żeberka, całość przykryć i piec ok. 30 min w 200 stopniach. Zdjąć pokrywę i zapiekać 15 min.