Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nie mam pomysłu na obiad – robię zapiekankę. Jest to szybkie danie. Możemy do niej dodać co mamy akurat pod ręką lub co lubimy.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 619
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 606
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 619
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 606
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Dymki myjemy i również kroimy w półplasterki, a boczek w paski. Majonez mieszamy ze śmietaną. Łączymy mąkę, boczek, dymkę,pomidory, parmezan i bazylię, lekko solimy i pieprzymy. Mieszamy z sosem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.