Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to moje ulubione danie mógłbym je jeść w każdej postaci, a Wy? Makaronożercy :) Dzisiejsza propozycja powinna Wam, szczególnie przypaść do gustu, jeżeli lubicie cukinię :D Dużo pomidorów, mielone mięso, cukinia i wszystko zapieczone dużą ilością sera, brzmi dobrze? Jak dla mnie obłędnie, koniecznie wypróbujcie mój przepis ;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
W pierwszej kolejności rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, dodajemy przyprawy kmin rzymski, paprykę, musztardę i doprawiamy do smaku. Następnie wrzucamy na patelnię, a w międzyczasie parzymy pomidory, obieramy ze skórki i miksujemy w blenderze. Wlewamy na patelnię i dodajemy bazylię, oregano i przyprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy makaron. Cukinię kroimy w cienkie plastry i dorzucamy do sosu, część zostawiamy na wierzch. Po wystygnięciu makaronu, naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy warstwami naszą zapiekankę, makaron-sos-makaron-sos.Wierzch posypujemy serem i pieczemy w 180°C przez 20 minut. Smacznego!