Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ugotuję zupę inną niż rosół, moi faceci patrzą sceptycznie na talerz. Dlatego przygotowując zupę z porów miałam pewne obawy. Ale jak domownicy zjedli ją szybko i poprosili o dokładkę, wiedziałam że to strzał w dziesiątkę.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 49
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 282
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1711
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 49
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 282
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1711
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Białe części porów kroimy wzdłuż na pół, myjemy i kroimy w półtalarki. Zalewamy bulionem - tak by płyn je przykrył i gotujemy 30-40 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Pory blendujemy, dolewamy szklankę mleka. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy łyżkę masła.
Dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem. Białą część rumienimy na maśle. Na talerz nakładamy ziemniaki, zalewamy kremem, dekorujemy smażoną dymką i posiekanym szczypiorkiem.