Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewajaca i bardzo pozywna zupa na zime, ktora z powodzeniem zastapi caly obiad.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Brukselke obieramy z zewnetrznych listkow, przekrawamy poprzecznie na pol, zalewamy woda i gotujemy ok 5 minut, nastepnie odlewamy wode, aby kapustka nie byla gorzka. na nowo zalewamy woda. Dodajemy olej. Ja dodatkowo uzylam tluszczu, ktory zawsze odkrawam od nozek z kurczaka.
Marchewke obieramy, kroimy na talarki, ziemniaczki w kostke, biala czesc pora w plasterki, dodajemy ziola, przyprawy i gotujemy razem z brukselka okolo pol godzinki. Nastepnie zabielamy smietanka i gotowe. W trakcie gotowania mozna dodoac dobra kielbaske, ale nie musi byc.