Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, smacznie i zielono - w sam raz na wiosnę!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Zagotować litr wody. Do wrzątku wrzucić kostki rosołowe, gdy się rozpuszczą - dodać włoszczyznę - gotować 2 minuty. Do wywaru dodać nieosączoną puszkę groszku konserwowego. Gotować 8 minut.
Przygotować białą zasmażkę - rozpuścić łyżkę masła, zasypać mąką i chwilę zasmażać ciągle mieszając - zalać śmietaną mocno wymieszać, żeby nie powstały "kluski" (ohyda!!!). Zasmażkę dodać do zupy - zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na trzech rozpuszczonych łyżkach masła obsmażyć na złoto pokrojone w drobną kosteczkę bułki - wysypać na miseczkę
Tuż przed podaniem na talerze dodać posiekany koperek. Podawać zupę z przygotowanymi wcześniej grzankami.