Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 56
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 118
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 97
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 525
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 56
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 118
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 97
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 525
Składniki
Rozkrój papryki, usuń środki z pestkami, umyj i pokrój w kostkę.
Obierz cebule i czosnek, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę.
Zeszklij na oliwie cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki.
Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu
Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek