Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię tą zupę:) Jet tania, pyszna i łatwa w wykonaniu:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 615
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 598
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 615
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 598
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso dokładnie oczyszczamy i zalewamy 3l zimnej wody. Wstawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy. Po ok 30 min dodajemy obraną włoszczyznę i dalej gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku ( ew. kostką rosołową).
W między czasie siekamy koperek. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy koperek i chwilę dusimy. Kiedy warzywa i mięso będą prawie miękkie, dodajemy całą zawartość rondelka do wywaru. Gotujemy aż wszystkie smaki się przegryzą. Pod koniec gotowania dolewamy śmietankę (uważając by się nie zważyła) i podajemy z ryżem. Ewentulanie z kluskami lanymi:) Smacznego!