Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pożywny, aromatyczny i szybki obiad.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 982
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 59
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 417
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 232
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 982
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 59
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 417
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 232
Składniki
Podgotować mięso w 1i 1/2 l do 2 l osolonej wody. Odszumować i potem dodać włoszczyznę ( marchew, korzeń pietruszki i selera pokrojone w kostkę. Por pokrojony w piórka) Chwilę gotować na średnim ogniu. W tym czasie w drugim rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła z rozdrobnionym czosnkiem. Dodać małe różyczki brokuła i przez chwilę przesmażyć mieszając. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Do zupy można dodać 3 drobno pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości składników. Doprawić solą, wegetą pieprzem. Dodać natkę pietruszki świeżej lub suszonej, natkę lubczyku lub selera. Dodać mleka i chwilę jeszcze przegotować. Smacznego