Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 99
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 67
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 280
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5435
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 99
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 67
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 280
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5435
Składniki
Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.
Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.
Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.