Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką lubię najbardziej. Gęsta, kremowa i świeża
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki bądź tniemy na tarce ( strona do plastrów). Solimy i odstawiamy na ok 30min aż puszczą sok. Po tym czasie nadmiar odlewamy. Dodajemy obydwie śmietany, przyprawiamy pieprzem i dodajemy łyżeczkę octu (opcjonalnie). Koperek siekamy dodajemy do całości i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki aby się schłodziła, ponieważ wtedy dużo lepiej smakuje. Podajemy wedle uznania.