Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie maleństwa do popołudniowej kawy. Przygotować trzeba przed południem :)
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 210
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 708
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16857
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 136
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 210
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 708
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16857
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 136
Składniki
Śmietanę zagotować i gotować jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Do śmietany wsypać herbatę i parzyć 5 minut. Następnie śmietanę przecedzić, listki herbaciane mocno odcisnąć.
Śmietanę znowu podgrzać i rozpuścić w niej połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać dokładnie i odstawić na 1,5 godziny, żeby śmietana osiągnęła temperaturę pokojową.
Po tym czasie dodać masło i całość dokładnie, ale krótko utrzeć. Masę truflową wyciskać szprycą do małych papilotek i udekorować posypką. Wstawić do lodówki, żeby masa zastygła. Smacznego :)