Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 167
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 275
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 236
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 291
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 167
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 275
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 236
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 291
Składniki
KREM: Z pol litra mleka odlac pol szklanki i rozpuscic w nim obie maki. Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotujacego sie mleka wlac mleko z makami i ugotowac budyn. Po ostudzeniu utrzec z maslem.
MASA JABLKOWA: W 1 litrze goracej wody rozpuscic trzy galaretki i wystudzic. Gdy zacznie gestniec dodac surowe jablka starte na grubej tartce i wymieszac.
Biszkopt smarujemy polowa kremu budyniowego, na to wykladamy mase jablkowa ( dobrze tezejaca), zostawiamy do zastygniecia galaretki i wykladamy druga polowe kremu.
POSYPKA: Roztapiamy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru. Na suchej patelni prazymy na zloty kolor wiorka kokosowe nastepnie laczymy to razem, mieszamy i studzimy.
Posypujemy posypka ciasto i wkladamy do lodowki. PYCHA!!!