Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 499
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3495
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 154
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 696
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 96
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 499
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3495
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 154
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 696
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 96
Składniki
Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka na koniec mąka z proszkiem. Jeden biszkopt robimy z 6 jajek. A do drugiego dodajemy kakao. Pieczemy biszkopty w prostokątnej blasze.
Budyń mieszamy z mlekiem ok 1 szkl dodajemy żółtka i cukier. Resztę zagotowujemy, wlewamy budyń gotujemy. Studzimy i ucieramy z masłem.
Z biszkoptu wykrawamy kształt gitary i nasączamy pączem zzrobionym z wody i soku z cytryny oraz cukru. Następnie smarujemy kremem i składamy w całość kształt gitary. Boki smarujemy kremem. Masę cukrową cienko rozwałkować i nakryć tort ozdobić wg. własnego pomysłu.