Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z owocami oraz pyszną masa śmietankowo-budyniową.Pewnie niektórym znana,ale warta przypomnienia.Pyszny,szybki deser na gorące dni.Smakuje równie dobrze z truskawkami,malinami czy jagodami.kaloryczna ze względu na tłustą śmietanę,ale co tam raz się żyje:-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 200
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 200
Składniki
Gotujemy budyń,dokładnie tak jak na mleku tyle,że zamiast na mleku gotujemy go na śmietance.
Do masy(uwaga szybko tężeje)dodajemy cukier+cukier waniliowy
Powstały krem wykładamy na spód do tarty.na nim układamy owoce(truskawki kroimy na połówki).Na wystudzoną tartę możemy wylać tężejącą galaretkę,ale nie jest to konieczne,można podawać z kleksem bitej śmietany jeśli ktoś lubi,lub z lodami waniliowymi czy innymi,jak kto lubi:-)Smacznego