Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybka w wykonaniu i w dodatku bez pieczenia co jest istotne w upalne dni, a w smaku naprawde niebiansko delikatna !
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 117
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 117
Składniki
MAslo i 100 g czekolady gorzkiej rozpuscic i wymieszac ze zmielonymi orzechami i ciastkami kruchymi, powstala masa doklanie wylepic dno foremki do tarty, wstawic do lodowki, w tym czasie smietane ubic na sztywno, czekolady kazda osobno rozpuscic do plynnosci, ubita smietane podzielic na trzy czesci i kazda z nich polaczyc z czekolada, dodajac do kazdej po 2 lyzki zimnego naparu cappuccino, kazda czesc smietany z dana czekolada i cappuccino dobrze wymieszac,
Wyjac z lodowki dno tarty i warstwami nakladac na niego najpierw smietane z czekoalada gorzka, na to poukladac madeleines dobrze namoczone wczeniej w naparze cappuccino, nastepnie nalozyc smietane z czekolada mleczna a na sam koniec wypelnic tarte smietana z czekolada biala, na gore mozna potrzec dla dekoracji odrobine czkolady, podawac schlodzone, smacznego