Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna.. Może przesadziłam , ale zjadłam prawie całą :)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Z podanych składników (oprócz bułki tartej) zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę.
W tym czasie rabarbar obieramy , kroimy na małe kawałeczki.(1 cm) Smażymy z 1/2 szklanki cukru. Ciastem wykleić tortownicę. Moja miała 20 cm średnicy. Piekłam 15 minut w 200* Po upieczeniu ciasto posypać bułka tartą. Wyłożyć rabarbar, ćwiartki truskawek. Dopiec jeszcze 15 minut w 160* Naprawdę gorąco polecam :)