Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta is our love. Szybko, smacznie i zdrowo. Polecamy książkę Pasta i basta! Dziękujemy Smakerowi za wspaniały prezent <3
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11599
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11599
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Czosnek obieramy i dobro siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.