Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja spaghetti, smaczna, dietetyczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 988
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 988
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Cebulę kroimy w krążki, a pomidory i ser feta w kostkę, oliwki można zostawić w całości, albo przekroić na połówki.
Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek , na której dusimy wcześniej posoloną cebulę, pilnując żeby się nie przypaliła. Kiedy cebula jest już gotowa wrzucamy pomidory z puszki i podgrzewamy chwilę, dodajemy oliwki i ser feta
Całość doprawiamy solą , pieprzem cytrynowym i bazylią. Ugotowany al dente makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego!!!