Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny o wyjątkowym smaku, doskonały do przyrządzania zimnych jak i ciepłych napoi.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10171
Szybka i smaczna
Odsłon: 13841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10171
Składniki
Pigwy (u mnie jabłkowe) umyć i wycisnąć sok w sokowirówce. Następnie mętny sok przefiltrować, np. przez lnianą ściereczkę. Do takiego soku dodać cukier (na 3 l soku ok. 750 g cukru) i zagotować. Gotowy sok przelać do wyparzonych butelek i odstawić do zamknięcia i wystygnięcia do góry dnem.