Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku . Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły. Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.