Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 508
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 508
Składniki
Platy ciasta rozlozyc na blacie roboczym, nasmarowac roztopionym maslem. Nasepnie nalozyc drugi plat ciasta i rowniez posmarowac maslem. Przeciac na pol i nalozyc jedna polowke na druga. Pociac na kwadraty okolo 9cm i nalozyc kazdy poczworny kwadrat do foremki na muffiny (lub innej zaroodpornej malej foremki) powtorzyc z reszta kwadratow. Piec w 180stC az brzegi ciasta beda zloto brazowego koloru.
Upieczone koszyczki napelnic lodami (lub kremem jesli ktos woli) polac karmelem, czekolada lub sosem owocowym i udekorowac wg uznania np orzechami, owocami itp