Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na „słodkie frytki z batatów” w wersji dla dzieci. Bataty przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne i mają lekko słodki smak, który podkreślił jeden dodatek… jaki, to czytajcie dalej na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 126
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14503
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 115
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 260
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 282
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 126
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14503
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 115
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 260
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 282
Składniki
Bataty i marchewki umyj i obierz. Następnie bataty pokrój na małe paski, jak frytki, a marchewki w cienkie plastry.
Blachę polej odrobiną oliwy i wrzuć na nią wszystkie warzywa. Całość przypraw, polej oliwą i wymieszaj. Najlepiej zrób to rękoma, ponieważ w taki sposób najlepiej wymieszasz, ze sobą wszystkie składniki.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopi C na środkową półkę z grzaniem na górze i na dole. Bataty będą gotowe jak lekko wbijesz w nie widelec, czyli po ok 35-40 min.