Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na zdrowe, wegańskie babeczki bez dodatku cukru Bardzo szybkie przygotowanie, a idealny efekt :)
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 57
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 212
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 57
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 212
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Składniki
Śliwki moczymy chwilę w ciepłej wodzie, a następnie drobniutko je siekamy.
W dużej misce mieszamy je z wrzątkiem, olejem i aromatem.
W drugiej misce łączymy mąki, siekane orzechy i sodę, wsypujemy je do dużej miski i dokładnie mieszamy.
Po kilku ruchach łyżką powinniśmy otrzymać gładkie, błyszczące ciasto. Przekładamy je łyżeczką do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub papierem do pieczenia.
Wierzch dekorujemy płatkami owsianymi, wkładamy formę do piekarnika i pieczemy w 180ºC przez 25-30 minut.