Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Składniki
Do garnka dajemy wodę , olej, kakao, margarynę, cukier i podrzewamy to na wolnym ogniu do połączenia składników jak zaczną pokazywać się pęcherzyki wyłączyć gaz , masę wystudzić . Ubić pianę z białek na sztywno. Ostudzoną masę zmiksować z żółtkami , mąką i cukrem waniliowym, dodać ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie wymieszać. wlać ciasto do wysmarowanej tortownicy i posypanej bułką tartą. Ze śliwek wyciągnąć pestki , układać na cieście łupką do dołu. Piec 50 min. w 180 stopniach, zimne ciasto posypać cukrem pudrem