Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 18
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1003
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 1398
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 18
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1003
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 1398
Składniki
Formę z odpinaną obręczą o średnicy 20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść z cukrem i wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi.
Mieszankę wyłóż na spód formy, dociśnij i wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki śmietanki i odstaw,
Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką.
Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj
Mikserem ubij ser z cukrem
Dodaj masę czekoladową, sok i skórkę z pomarańczy
Masę wylej na przygotowany spód i odstaw do lodówki
Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy