Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przyrządzenia, sycąca i wychodzi duża micha!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 84
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron (może być jasny lub ciemny) gotujemy na twardo, brokuła również, dzielimy na różyczki. Fetę kroimy w kostkę. Drobniutko siekamy czosnek. Dynię lub słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu, ostrożnie bo lubi się przypalić.
Jak wszystko wystygnie, mieszamy, dolewamy oliwę (ok 3-4 łyżek) pieprzymy obficie. Jeśli ktoś nie lubi ziaren nie musi dodawać. Jeśli chcemy żeby sałatka była bardziej wypasiona możemy dodać pokrojone suszone pomidory ok 8-10 szt.