Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem wiosna, dlatego coraz więcej wolnego czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Częstym sposobem na wiosenne lenistwo jest grillowanie. Warto zaskoczyć swoich gości nowymi pomysłami kulinarnymi. Ciekawym pomysłem może być sałatka ze szpinakiem, pestkami dyni, suszonymi owocami i grillowanym mięsem.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Sos: Ogórka, cebulę i koperek siekamy na jak najdrobniejsze części, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i dodajemy curry, a następnie sól i pieprz.
Sposób przygotowania: Na talerz wykładamy umyty, świeży szpinak. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki i układamy na szpinaku. Całość posypujemy kiełkami brokułów (ilość wedle uznania). Polewamy sosem duńskim, a następnie układamy grillowane plastry boczku i posypujemy pestkami dyni oraz suszonymi kawałkami ananasa.