Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna sałatka z dodatkiem indyka o lekko orientalnym smaku. Smaczna i sycąca.
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 66
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 290
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 66
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 290
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Potem przecedzić go i wystudzić.
Upieczone mięso z indyka pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek odsączyć.
Pomarańcze podzielić na cząstki i zdjąć z nich błonę. Cząstki podzielić na cienkie plasterki. Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Do smaku posolić i popieprzyć. Ubić składniki na jednolity sos.
Pozostałe składniki sałatki: przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koper włożyć do dużej salaterki.
Wszystko wymieszać i zalać przygotowanym sosem. Ponownie delikatnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny - na najniższą półkę.