Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szaszłyki drobiowe z dodatkiem cukinii i pomidorków koktajlowych.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 834
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 933
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 164
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 834
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 933
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 164
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić z błon, umyć, pokroić w dość grubą kostkę. Mięso obsmażyć na oliwie z oliwek, przyprawiając do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Wystudzić. Cukinię pokroić w plasterki. U mnie akurat była dość przerośnięta, więc każdy plasterek kroiłam jeszcze na ćwiartki. Plastry cukinii posmarować oliwą z oliwek, lekko posolić, oprószyć suszoną bazylią. Na drewniane szpadki nakładać kolejno: plasterki cukinii, kawałki mięsa, pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec 10- 15 minut. Uwaga: W składnikach podałam papryczkę chili, można ją wykorzystać przy tworzeniu szaszłyków, jeśli ktoś lubi takie smaki. Wówczas papryczki myjemy, nakładamy na szpadki w całości, bez usuwania ziarenek.
Smacznego.